Viisi vinkkiä pitämään auto kunnossa

Auton omistaminen ei olehelppoa tehtävä. Sinun on oltava sitoutunut huolehtimaan auton tarpeista pitääksesi auton kunnossa. Se on sijoitus ja hyvä, jos priorisoit auton huoltoa. 

Tämä on vaikeaa, mutta sen arvoista. Se pitää autosi parhaassa kunnossa vuosia, ja se on kaikki, mikä on tärkeää. Tässä on Jyväskylän A-huolton viisi vinkkiä, jotka on pidettävä mielessä autosi tarpeita: 

huomioidenTuulilasinpyyhkijät

Tuulilasinpyyhkimet jätetään usein huomiotta, mutta se on tärkeä osa turvallisen ajon varmistamista etenkin sateessa. Nämä pyyhkimet ovat myös helposti kuluneet ja ne on vaihdettava puolen vuoden välein. Kuluneet pyyhkimet voivat vahingoittaa tuulilasi ja niiden korjaaminen voi olla kallista.

Auton öljyn ja muiden nesteiden

You täytyy pitää mielessä, mitä nesteet sinun pitää auton sujuvasti. Tarkista auton öljy, jäähdytysneste ja nesteet moottorista, ohjaustehostimesta, jarruista ja tuulilasin pesimistä säännöllisesti, jotta vältät tarpeettomat vahingot autollesi ja uuden kalliin matkan mekaanikkoon. 

Moottorin valot ja jarrut

Yoma turvallisuus on myös tärkeä tekijä autosi ylläpitämisessä. Tämän varmistaminen merkitsisi moottorin valojen ja jarrujen jatkuvaa tarkistamista. Tarkkaile jarrua aina tarkkaan, jos sinulla on mitään huolestuttavaa. Sen toimintahäiriö voi rajusti vaikuttaa autosi ajonvakautusjärjestelmään ja lukkiutumattomiin jarruihin (ABS). Kun näin tapahtuu, matka luotettavan mekaanikon luo ei vahingoita. 

Moottorivalot ovat ikkunat auton terveydelle, ja nämä valot himmentyvät ajan myötä. Tarkista ajoittain moottorin valot vaurioiden varalta, jotta tiedät milloin käydä mekaanikkosi luona. 

Rengasporat ja paine

Yksi niistä asioista, joita et halua unohtaa, ovat auton renkaat. Renkaiden ylläpito on ensiarvoisen tärkeää turvallisuudesta ja auton tehokkuudesta huolehtimisessa. Tarkista aina, onko rengaspaineesi vastaava kuin autosi mallin ehdotettu paine, jotta säästät renkaasi puhaltamasta ja käyttämästä liikaa polttoainerahaa. 

Myös rengasvaihdon oppiminen ei vahingoittaisi. Et tiedä, jääkö sinuun yksin tiellä, kun rengas on rikki. Harjoittele renkaiden harjoituksiasi nyt. 

Huoltoaikataulu ja hyvä mekaanikko

On hyvä käytäntö noudattaa huoltoaikataulua. Teet autollesi valtavan suosion sijoittamalla aikaa ja paljon rahaa sen kunnossapitoon ja luotettavan mekaanikon löytämiseen. Parhaan mahdollisen hoidon varmistamiseksi lue omistajan käsikirja ja noudata sen suosituksia. 

On vain niin paljon mitä voit tehdä saadaksesi autosi tip-top-muotoon. Pidä nämä vinkit mielessä ja sitoutu autosi hoitoon. Käy luotettavan mekaanikkosi luona tarkistamassa tai varaa aika  Jyväskylän A-huoltoon tänään. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira