Jyväskylän A-huolto: Dieselmoottorin hyvät ja huonot puolet

Jyväskylän A-huolto: Dieselmoottoreiden edut ja haitat Dieselmoottorit

ovat olleet uutuus sähköntuotantoteollisuudessa vuosikymmenien ajan. Vaikka dieselmoottoreita oli kohtuullinen osuus haitoista, niitä on jatkuvasti parannettu vastaamaan hallituksen vaatimuksia ja ihmisten tarpeita. Nähdäksemme dieselmoottoreiden kehityksen viime vuosina olemme laatineet luettelon niiden eduista ja haitoista.

Plussat

Tehokkuus

Alhaisemman polttoaineenkulutuksen ja polttomenetelmän takia dieselmoottorit ovat tehokkaampia kuin bensiinimoottorit. Kaasu- tai bensiinimoottorit käyttävät tyypillisesti sytytystulppaa polttokammiossa olevan ilma-polttoaineseoksen sytyttämiseen, kun taas dieselmoottorit yksinkertaisesti puristavat sisällä olevan ilman. Kun ilma on tarpeeksi kuumaa, se sytyttää polttoaineen spontaanisti ruiskutettaessa kammioon.

Dieselmoottoreilla varustetut autot pystyvät kuljettamaan vain gallonalla polttoainetta yleensä noin 35% kauempana kuin bensiinikäyttöiset ajoneuvot. Tämä johtuu siitä, että dieselillä on 15% enemmän energiaa kuin bensiinillä, mikä osoittaa sen olevan tehokkaampaa.

Power-

dieselmoottorit ovat riittävän tehokkaita kattamaan valtavia kuormia käsittelevien ajoneuvojen, kuten konttialusten, junien ja raskaiden kuorma-autojen, sähköntuotantotarpeet. 

Koska dieselmoottorit polttavat polttoainetta tehokkaammin, ne pystyvät tuottamaan enemmän tehoa polttamalla samaa polttoainemäärää kuin bensiinimoottorit.

Luotettavuus

Monet varageneraattoreiden omistajat käyttävät dieselmoottoreita niiden luotettavuuden vuoksi. Dieselmoottorit on suunniteltu kestämään suurempia puristuksia käytön aikana, joten ne eivät todennäköisesti hajoa useiden käyttökertojen jälkeen.

Jälleenmyyntiarvo

Tehokkuudestaan ​​tunnetusta dieselmoottorista haetaan ennalta omistettujen moottoreiden markkinoita. Monet kuluttajat ovat kiinnostuneita ostamaan aikaisemmin käytettyjä, mutta edelleen toimivia ja säännöllisesti huollettuja dieselmoottoreita. Yksiköt, jotka täyttävät nämä vaatimukset, ovat jälleenmyyntiarvoisia, koska ne ovat halvempia kuin uudet yksiköt, mutta silti niiden suorituskyky on paras.

Miinukset

Kalliimpi polttoaine

Yksi tärkeimmistä syistä dieselpolttoaineiden kallistumiselle on sen tuotantokustannukset, jotka ovat nousseet vuosien varrella tiukempien ympäristöstandardien noudattamiseksi. Se on tullut suositummaksi myös energiateollisuudessa, mikä nostaa sen hintaa.

Dieselmoottoreiden hyötysuhde muuttaa kuitenkin usein tämän haitan eduksi, koska sen suorituskyky kompensoi kalliimman hinnan.

Altis märälle pinoamiselle

Kun dieselkäyttöinen moottori toimii jatkuvasti pitkiä aikoja vaaditun käyttölämpötilan alapuolella tai jos sitä käytetään ilman ja polttoaineen välisessä suhteessa, koneen suorituskyky pyrkii heikkenemään. Tämän seurauksena tapahtuu märkä pinoaminen, jolloin palamaton polttoaine siirtyy pakojärjestelmään mustan vuoton muodossa.

Omistajien on varmistettava, että he noudattavat dieselmoottoreiden käytössä ja kunnossapidossa noudatettavia oikeita menettelyjä pidentääkseen niiden käyttöikää.

Säännöllinen huolto

Dieselmoottorit vaativat säännöllistä huoltoa, kuten öljyn-, ilman- ja polttoainesuodattimien vaihtoa. Jos et tee mitään näistä, polttoaineen ruiskutusjärjestelmä voi rikkoutua ja maksaa siten enemmän rahaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira